sâmbătă, 9 ianuarie 2010

Masuri disperate si neinspirate!

Guvernul intentioneaza sa impoziteze veniturile pe drepturi de autor cu o noua grila de CAS, desi in fond aceste venituri sunt relativ mici, dar importante pentru cel in cauza, nu sunt luate la calculul pensiilor, iar la drepturile de asistenta sociala (medicala, etc) ele nu intervin, pentru ca in mod normal beneficiezi de acestea in masura in care faci dovada ca iti achiti dintr-un venit constant si permanent aceste obligatii.

Neimpozitare CAS a unor venituri aleatoarii, era si recunoasterea statutului, adeseori vitreg,, al unor categorii profesionale.

O masura mai mult decat neinspirata, cu diferite reactii in diferite medii. A se vedea aici:www.evz.ro/articole/detalii-articol/881967/Vladescu-carpeste-bugetul-pe-spinarea-artistilor/.

2 comentarii:

Anonim spunea...

In Romania nu sunt respectati si apreciati decat economistii care stiu sa adune bani la bugetul de stat si sa inventeze taxe si impozite. Educatori,formatorii, creatorii, indiferent de domeniul de activitate sunt sacrificati in numele unor reforme asupra carora nu are nimeni o viziune de ansamblu. in curand unora li se vor lua taxa pentru "luxul" de a se fi nascut in Romania.

Ivcelnaiv spunea...

Poate îţi place şi poezia naivă.
Mai ştii...

--
Un om căra în spate
Un dram de naivitate.
http://www.ivcelnaiv.blogspot.com/