vineri, 23 iulie 2010

CEAUSESCU, BREAKING NEWS!

Din nou cuplul fostilor dictatori Ceausescu e in topul stirilor.

Operatiunea de deshumare, solicitata legitim de cativa din membrii familiei, a oferit din nou un subiect de maxim impact pentru mass media. Stiri, talk-show-uri, alte discutii alambicate-imbarligate-aparent sofisticate despre cei doi, a caror prezenta dureroasa in istoria Romaniei e greu de negat.

Din nou pe post ‚tribunul’ Vadin tuand si fulgerand! Membrii ai familiei sau apropiati apar minute in sir pe le ‚tembeliziuni’. Sunt stupeifiat ca nu le e asa ‚gramatical’, ca un degetar, o mica jena. Generelui lor, sotul Zoe, se pare o femeie vadit inteligenta apare pe post, melodramtizand, auto-victizandu-se cu nerusinare, cica stateau ‚dificil’ in actualul sediu Uniter. Dincolo de faptul ca procesul celor doi a fost o mascarada, ca evolutia ulterioara in justitie a apropiatiilor a fost penibila, sa apari in presa, in media ca sa iti ceri ‚averea’ inapoi (!?!) e absolut hilar....Ce averea, cum a fost dobandita, etc? La ,tembelizor’ aflam cum suferea printisorul Nicusor si manca covrigi. Stam la tv sa plangem cuplu satanic ca fost ingropat necrestineste!?! Cuplul care a ‚ras’ biserici, care l-a hulit pe Dumnezeu, care a fost satanic in istoria Romanie si care prin sistemul pe cu care au operat au atentat in cel mai inalt grad la libertatea individuala. Totul era controlat in comunism! Mai ales in perioada Ceausescu!

Ma intreb sincer daca nu meritau sa fie ingropati intr-o gropa cu var asemeni conducatorilor nazisti condamnati in procesul de la Nurberg....Pare cumplit, dar la cat rau au facut multor romani, faptul ca au avut si au o cruce, e o dovada de toleranta pe care atat ei, cat si regimul cu care s-au contopit, nu au facut dovada niciodata. Pe buna dreptate la Realitatea, Emil Hurezeanu se intreba unde sunt mormintele lui Maniu sau a multor morti la Sighet.

Nu vom putea uita sau ignora raul, iar lectia secolului XX este ca memoria nu poate fi anulata. Ceasca si Elena, satanice personaje din istoria Romaniei, au fost doi dictatori diabolic de impliniti! Ar trebui sa fim intodeauna lucizi, precisii si clari in, atat judecata, cat si evaluarea lor!

Circumstante, ingaduinta, mila, intelegere, etc sunt multe sentimente complet straine de ei. Nu au facut o viata, decat, sa isi cultive blestemul multor generatii!

2 comentarii:

adelina spunea...

Scenariul ceausist de dezhumare e unul grotesc probabil din seria Circul Mortii:)) regizata de Diaconescu..Ceea ce devine un fapt extrem de enigmatic este ca au vrut sa ii crestineze, bisericeste, conform traditiilor si obiceiurilor.Dar care este atitudinea bisericii fata de doi executati la zid? Au participat si cei care au tras in sotii Ceausescu la funeraliile acestea intru purificare?

Dan-Ioan spunea...

În absenţa tuturor speculaţiilor din ultimii 20 de ani, această deshumare ar fi fost o chestiune strict de familie. Probabil, nici Zoe şi nici Valentin Ceauşescu nu ar fi dus o astfel de bătălie pentru a primi dreptul de a dezhuma cadavrele dacă în decembire 1989 soarta părinţilor lor, culminand cu înmormantarea, nu ar fi fost învăluită, "involuntar" probabil, în mister.
Noua conducere din 1989 a ţării a vrut să scape rapid de cuplul care ştia prea multe şi îi ameninţa astfel legitimitatea, dar a gestionat foarte prost momentul, printr-un proces caricatural, o execuţie sumară în ziua de Craciun şi o înmormantare secretă precedată de tot felul de acte eliberate ilegal, inclusiv de către directorul IML care recunoaşte acum că nici macar nu a văzut cadavrele.
Această deshumare vine într-un moment complicat pentru România. Un moment în care, din cauza crizei economice şi a măsurilor recente ale Guvernului, tot mai mulţi români se văd în pericol de a nu-şi mai putea plăti ratele la banci, de a-şi pierde casele şi maşinile şi chiar de a nu mai avea ce pune pe masă. Nu este atât spectrul saraciei, cât instabilitatea şi nesiguranţa privind ziua de mâine care devin insuportabile.
E un moment în care ticaloşia dovedită, aproape fară excepţie, de clasa politică în ultimii 20 de ani au aruncat România nu numai într-o criză politică, ci chiar la limita unei crize a democratiei.
Tot mai mulţi oameni se întreabă la ce or fi bune alegerile, la ce or fi bune instituţiile democratice, cât timp mereu nişte hoţi sunt înlocuiţi cu alţi hoţi, cât timp justiţia rămâne tot şchioapă, iar omul simplu rămane tot sub vremuri...