luni, 15 noiembrie 2010

'Erotismul relatiei dintre politicienii romani si televiziunile de stiri' de Petre Craciun

Uneori mai citez lucruri care merita sa circule....



Erotismul relatiei dintre politicienii romani si televiziunile de stiri...de Petre Craciun

Noi, romanii, am devenit un popor televizual. Totul este gandit in functie de aparitia pe ecranele televiziunilor. Personajele vietii publice apar si dispar in functie de spatiul care le este alocat de moderatorii sau realizatorii productiilor TV.

Vedetele din showbiz sunt in stare de orice pentru a fi invitate la emisiunile de divertisment, unde sa se vorbesca despre ele, sa fie intrebate, nu conteaza ce si nu conteaza ce raspunsuri ofera. Important este sa le vedem "pe sticla", pentru ca "sticala vinde", aduce notorietate, iar acesta se transforma imediat in cash. Acesta este si motivul pentru care unele dintre vedetele inventate de tabloide si de televiziuni cheama paparazzii si reporterii TV pentru a le "surprinde" in ipostaze scandaloase, bine gandite de specialistii in marketing.

Nu numai vedetele din lumea muzicii, a modelingului sau a "celebrelor" asistente TV au devenit dependente de aparitia la televizor. Sunt personaje care provin din meserii onorabile care au facut adictie de TV. Avem politisti care traiesc pentru a aparea la televizor. Avem procurori, analisti... Personaje publice pe care le-ai omori pur si simplu daca le-ai suprima "dreptul" de a se "reporduce" in fata noastra, a celor care suntem beneficiarii acestor spectacole mediatice.

Exista, insa, o categorie care are o relatie aproape erotica cu acesta lume a televiziunii. Care dezvolta sentimente puternice de dragoste sau de ura fata de realizatorii TV, fata de patronii acestora, fata de emisiunile de dezbateri politce, fata de audienta unor astfel de productii. Intreaga clasa politica este intr-o dependenta totala fata de media, indeosebi fata de cea audiovizuala. Avem politicieni care exista numai pentru ca au fost inventati, promovati, nascuti (uneori prin cezariana) de televiziuni.

Alti politicieni sunt "executati" televizual, in masura in care, in alte vremuri, au fost cultivati cu blandete de alti realizatori sau, poate, de aceiasi. Ca politica editoriala se mai schimba, in functie de interesele mogulilor (buni sau rai)...

Politicienii stiu ca vor promova (sau nu) in cariera daca apar pe sticla, motiv pentru care sunt in stare de orice pentru a incapea in platourile de stiri si mai ales in acelea ale emisiunilor care fac rating.

Nu conteaza daca ai platforma politica, daca ai activitate parlamentara, daca ai initiative legislative sau experienta in administratie. Daca te recomada ceva pentru inaltele functii politice, in afara, desigur, de banii pe care i-ai adus in campanie si pentru care nici nu ai cerut chitanta de la trezorierul partidului... Tot ce conteaza este sa fii "acolo", sa te cheme producatorii talk-show-urilor, daca se poate in fiecare seara. Sa ti se dea un dulap pe holurile televiziunilor de stiri, unde sa iti poti lasa un prosop, un sapun si, evident, periuta de dinti, pentru a-ti arata dintii sanatosi la camerele de filmat.

Va imaginati ce s-ar intampla daca, prin absurd, s-ar inchide pentru o luna televiziunile de stiri si daca ar da faliment toate emisiunile dezbatere? Daca am avea saptamani intregi in care nu am mai vedea la TV fetele politicienilor? Pentru ei ar fi un dezastru deoarece ar trebui sa se intoarca la adevarata activitate politica, din comisii, din birourile teritoriale. La o activitate care nu aduce glorie imediata, dar care ar putea aduce plus valoare, solutii, progres.

Ii vedeti, dumeavoatra, pe politicienii nostrii in stare sa "se sacrifie" in anonimat, in beneficiul celor care i-au trimis in Parlament? Sincer sa fiu, eu nu ii vad.

Petre Craciun


www.optimalmedia.ro

Niciun comentariu: