miercuri, 16 martie 2011

NU UITA!



Secolul precedent ne invatat ca MEMORIA NU POATE FI ABANDONATA! Anularea ei poate avea efecte nefaste....

Anii ‘ 70 – ’80. Tinereţea noastră

Ai fost şoim al patriei, pionier sau UTC-ist? Ai prestat muncă patriotică la cules de struguri, mere sau ai scos cartofi? Te trimitea mama să cumperi pâine pe cartelă? Ai stat cu tata la coadă la jucării chinezeşti în Orăşelul Copiilor? Intonai în fiecare dimineaţă la şcoală imnul Republicii Socialiste România – „Trei culori”? Îţi făceai temele la lumina lămpii cu gaz şi aşteptai să se încheie cele două ore în care se întrerupea curentul electric? Participai la manifestările de 23 August? Te uitai la desenele animate cu Mihaela sau Miaunel şi Bălănel? Jucai cu prietenii de la bloc „Nu te supăra frate”? Mergeai în vizită cu şcoala în fabrici şi uzine?

Dacă ai astfel de amintiri din anii ‘70 – ’80, te aşteptăm în expoziţia-eveniment Anii ‘ 70 – ’80. Tinereţea noastră de la Muzeul Naţional de Istorie a României, unde îţi va sta la dispoziţie un Oracol – Caiet de amintiri (îţi aminteşti de el?) în care te invităm să scrii toate amintirile tale din perioada acelor ani (’70 – ’80).

Dacă nu ai amintiri din acea perioadă sau te-ai născut după ‘89 sau poate ţi-a povestit un bunic de acele vremuri, te aşteptăm şi pe tine la muzeu să ne spui părerea despre expoziţie. Îţi punem la dispoziţie Cartea de impresii a expoziţiei noastre.

Expoziţia- eveniment Anii ’70 – ’80. Tinereţea noastră din 17 martie la Muzeul Naţional de Istorie a României.

Organizatori: Muzeul Naţional de Istorie a României şi Consiliul Naţional de Studiere a Arhivelor Securităţii.

www.mnir.ro
www.comunismulinromania.ro
www.cnsas.ro

Un comentariu:

Dan-Ioan spunea...

Frumoasă iniţiativă....FELICITĂRI
Este interesant de văzut/citit oracolul care va rezulta..
Poate îl vei publica...Baftăăăăăă