vineri, 1 iulie 2011

'PORTRETUL ROBOT AL SUBORDONATULUI PERFECT' de Petre Craciun...SUPERRR!

…Perfect pentru manager sau, ma rog, sef, ca sa fie clar din capul locului…

In primul rand, subordonatul trebuie sa aiba putere mare de munca, sa poata executa orice sarcina, sa duca la indeplinire orice lucrare, indiferent de timpul pe care il are la dispozitie. Sa nu ridice obiectii, sa nu isi plictiseasca seful cu intebari “imbecile”, de fapt sa nu puna niciun fel de intrebari. Sa stea in pozitia “drepti” atunci cand primeste sarcina si sa treaca imediat la actiune.

Un subordonat perfect nu are viata personala, nu este insurat (maritata), nu are copii, nu trebuie sa plece de la slujba pentru a plati impozite sau pentru a cumpara medicamente. Nu mananca nimic in timpul orelor de program, nu vorbeste la telefon, nu se uita pe site-uri deocheate si nu foloseste Internet-ul decat pentru indeplinirea sarcinilor de serviciu. Nu merge decat de doua ori pe zi la toaleta si atunci sta cel mult trei minute si nu profita de acesta pentru a trimite SMS-uri.

Nu consuma alcool, decat in cantitati farmaceutice, si asa numai cu prilejul zilei sefului sau a altor sarbatori aprobate de conducere prin ordin de zi pe unitate. Nu au alte vicii. Nu joaca poker sau alte jocuri, nu sunt microbisti, nu barfesc, nu vorbesc decat atunci cand sunt intrebati.

Femeile nu merg la coafor, nu beau cafele si nu fumeaza cu alte colege, nu poarta fuste scurte (execeptie fac cele care lucreaza in mod direct pentru sefi), nu au voie sa faca mai mult de un chiuretaj in termen de cinci ani.

Atat barbatii cat si femeile trebuie sa fie multumiti su salariile pe care sefii le acorda discretionar, nu trebuie sa puna intrebari, nu au voie sa se uite pe fluturasii colegilor.

Nu trebuie a socializeze cu liderii de sindicat, cu fostii sefi, cu jurnalistii de la Antena 3 si Realitatea TV.

Angajatii perfecti trebuie sa aiba incredere nemarginita in sefii lor si in sefii acestora.

Cunoasteti pe cineva care corespunde acestui portret robot?

Petre Craciun

publicat cu acceptul autorului, multumiri sincere.

Niciun comentariu: