luni, 22 august 2011

PROSTIA E GENEROASA, DAR SI OMNIPREZENTA!!!

Imediat dupa evenimentele din decembrie `89, am retinut una din interventiile publice ale lui Gabriel Liiceanu, care extrem de pe faza, definea prostia ca si „o intepenire in proiect”.

Noi, romanii suntem o natiune foarte vitala, asemeni pisici, adevarat, am cazut, adeseori mereu in picioare.

E dificil sa faci evaluari pentru o asemeni tema, extrem de delicata. Interesant, pentru a fi neutru sau obiectiv este sa retii mentalul colectiv. Aici romanii sunt smecheri, isteti, destepti, adeseori pe faza si rar cu `crize de judecata’ sau inspiratie.

In mentalul colectiv, romanii celebreaza prostia prin bancurile cu politisti, Ceasca, diferiti lideri politici, dar si retin maxime de ale lui Rica la Paris: ‚ce le-a venit astora sa puna sonda asta aici, la vederea Turnului Eiffel.

Prostia apartine politicenienilor si coafezelor, fraierilor si fanilor de fotbal, tuturor celor ce zapeaza la tembelizor, celor cu masini de 5 zero-uri, dar este foarte vitala, generoasa si surprinzator de omniprezenta.

`Prosti, da’ multi’ e o reflexie pe care literatura romana a avut inspiratia de a ne oferi. Tembeliziunile ne ultraimbecilizeaza non-stop. Ne hranim cu e-uri si talk-show-uri. Noi sunt `TARI’ daca pacalim-ametim-copiem sau mai ales fentam.

Ideea de a fenta in Balcani, aproape ne-a tembelizat.

Prostia e un virus pe care il ignoram non-stop, cu care cochetam virtual, pe care pe sticla ‚mediocri’ ni-l livreaza standard. Actualiatea lui Caragiale este si datorita faptului ca suntem extrem de smecheri, nonsalanti si vivace. Caracterul ne joaca feste.

Sa fii prost, fraier e de belea. Orice repetent refuza asta. Oameni suntem toti. Nu am luat Nobelul, dar suntem extrem de pe faza...

Rating-ul TV e o imagine indubitabila a disponibilatii de IQ autohtone!

Mereu in top, spre maximum de imbecilizare, conform legilor lui Murphy. Murphy e foarte prezent in Romania contemporana! Vivat!


si altele la:
http://www.optimalmedia.ro/editorial/tema-saptamanii%3A-prostia-la-romani/4736

Niciun comentariu: