joi, 8 septembrie 2011

DEVIZA SCLAVILOR!

Deviza scalvilor: PUPINCURISMUL! Sclavii nu se revolta decat adeseori, rar si deloc! Ei se ‘pun bine’, complementeaza-aduleaza-lauda, ling, arareori protesteaza, nu fac scandal si isi devoreaza ‘sefii’-stapanii-cei de care depind in nenumarate laude-ode-situati-etc-uri.

Educatia acesta incepe din gradinita in care ‘kinder-ul’ afla ca nu o poate decat iubi-adora-incanta pe dna educatore si in nici un caz persifla sau contra.

La scoala dna diriginte este tabu, este cea mai draguta, frumoasa, desteapta. Martisorul, 8 Martie sunt zile divine in care kinderii pot sa ii umple catedra de flori-parfumuri-carti BBT.

De cand lucrezi constati ca seful e ca la Murphy cel mai smart-destept-frumsos, nu are decat idei geniale si ganduri vizionare. Politicieni din partidul de care intr-un fel depinzi sunt cei mai super-ok. In natinune esti mic copil fata de vecinul-amicul-altul in ceea ce poate sa faca, laude, aduleze, natural cu mari succese in afaceri-licitatii-si familie.

Sa o lauzi-curtoazezi-iubesti pe soacra e chiar genial, jumatea-ta nu mai ia diazepan!

Sa te dedici sefei, verisoarei sau amantei sefului e chiar istet-genial-smart, unii de pe la partide au intepenit in laude la o geniala; iar a noastra istorie e plina de anecdote si intamplari nu cu lumea de dincolo, ci cu viata de adulatie si incantatie fata de ceva care e nimeni-aiurea-sau vid!

Daca vantul nu te doboara, ci doar te apleaca, daca spinarea ti se indoaie, ai sa vezi ce usor iti lucreaza laringele in a laudelor nascare!

Daca mintea iti e obosita-fatigata-nenorocita, ea la laude nu va claca NEVER, niciodata nu va obosi in a laude sa ai inspiratie si verva, fie cele spre prorocirea mortii comunismului, fie cele spre a splendidei evolutii a tenului mult laudat sau look-ului adulat.

Lauda! Adoraaaaaaaaaaaaaaaaaa! Pupa mult si cu entuzism, pensia poate iti va creste, desi sclav, desi de al lui Murphy, o vei duce de dreptul BINE!

Alte digresiuni pe aceiasi tema:
http://www.optimalmedia.ro/editorial/pupincurismul-la-romani%3A-curul-se-schimba-limbile-raman-aceleasi/4793

http://www.optimalmedia.ro/stire-interviu/tema-saptamanii%3A-legea-pupincurismului-exacerbat/4807

Niciun comentariu: