vineri, 16 septembrie 2011

SCUFITA ROSIE ADORA 4x4

A vorbi sau scrie despre femeile autohtone din mediul politic poate avea si o doza de risc. Este foarte usor sa fii declarat mizantrop, tendetios sau de ce nu incalcand unul din drepturile naturale ale fiintei umane in evolutia sociala.

Societatea romanesca isi duce printre alte bagaje si mostenirea nefasta de tip cripto-comunist. Un sistem ultra-ideologizat ( pe cand o tema: ideologia) a parodiat-desfintat-deminitizat orice tema inclusiv cea feminista venita dintr-o revolutie a anilor ’60. Scorpia de langa Ceasca, a fost o efigie nefericita a raului.

Evenimentele ulterioare de dupa decembrie au readus adesori personajul feminin in central mediatic. Dupa revolutionarele si vivace journaliste, gen Gilda Lazar sau Gabriela Adamesteanu a caror pana avea taisul sabiei, impunand un respect maxim urbei, anii secolului 21 au descoperit diferite personaje cu varii virtuti.

Dar in fond noi le cunaostem doar pe cele care apar la rampa, in talk-show, care sunt mediatizate si tin gazeta. Unele au sucombat, din pricina unor denunturi din tinerete, altele fac o cariera europeana de genul Andreea Valean. Dar pana una alta uite ca un presedinte de camera parlamentara este femeie si mai sunt cateva ministere cu fusta.

In peisajul contemporan litarar ascensiunea sociala si politica are diferite explicatii, unele extreme de cele din nimfoma lui Eugen Serbanescu, altele apartin presei sau mitologiei populare. O doamna de fier inca nu a aparut in esichierul politic autohton, era si prea devrerme, parca si la englezi gazonul se face in 300 de ani, nu in 2 weeks ca pe National Arena.

Ea cea power si deputat sau senator, e adeseori o nepoate a unei bunicute cu succese in careul de pioneri, adora 4x4, macar o Rava pana vina Audi8, look-ul de calitate plin brand-uri, e foarte smart si vivace la tv, dar si trebuie sa lupte un misogenia autohtona, pentru carnetul de partid se castiga in transee sau ‘cu osul’.

O Ioana d’Arc inca nu se pare a fi descalecat in Bucuresti, Ecaterina Teodororiu e doar in filmele lui Nicolaescu, poate o gasiti prin board-urile unor ‘internationale’
pe la ‘camere’ sunt niste printese aflate sub tutela, departe de o Maia de pe scena
dar la zi cu camarilla sau tehnicile blog-urilor. Net-ul e un colac de salvare fainut, daca ai o echipa isteata, ambitie si un 4x4. Cravata de pioner e amintirea bunici, acum se poarta Armani….

http://www.optimalmedia.ro/stire-tema-saptamanii/tema-saptamanii-se-pregateste-o-epoca-matriarhala-si-in-politica-romaneasca/4858

http://www.optimalmedia.ro/editorial/lupta-pentru-functii-a-femeilor-din-pdl.-cine-va-fi-doamna-de-fier/4841

Niciun comentariu: