duminică, 1 iunie 2014

NIASCHARIAN_ SA RENASTEM, pe 04.iunie la MUZEUL TARANULUI ROMAN

O productie RO DE FILM, distribuit  de Paradox Film, un documentar extrem de profesional si documentat datorita indubital in primul rand autorului dl Leonardo Tonitza. Un film care ar putea figura in orice sezon la o televizune de pretentii.

“NIASCHARIAN-SA RENASTEM” CEA MAI VECHE SCRIERE DIN LUME

Unic ca productie si realizare pe piata romaneasca de film documentar, “Niascharian-Sa Renastem” este , prin abordarea stiintifica a subiectului si prestigiul profesional al consilierilor, un document autentic care leaga circa 8000 de ani de istorie pe teritoriul Romaniei. Aceasta lunga perioada de timp este abordata prin prisma scrierii sacre, o scriere care apare si se dezvolta inca din neolitic pana in jurul veacului al XV-lea e.n. cand documentele dispar sau inca nu au fost descoperite.
Artefactele in jurul carora se desfasoara documentarul sunt piese aflate la prima filmare si prima prezentare in public : Amuletele de la Tartaria, Gresia de la Cosauti, Placutele de plumb de la Sinaia, Biblia lui Wulfilla, Codex Rochonzi sunt doar o parte din dovezile incontestabile prin lungile perioade de cercetare ce le-au fost alocate. Pentru a se apropia de adevar, echipa de filmare a cautat istoria necunoscuta a romanilor in Italia, Macedonia, Bulgaria, Moldova, Ungaria, Suedia ,SUA si Romania, a deschis tezaure inestimabile din muzee ori colectii particulare si a strans informatii care leaga si dovedesc o istorie logica a societatii care a dat cea mai veche scriere din lume, o scriere sacra si a continuitatii acesteia pentru aproape 8 milenii.
Este cautarea identitatii unui popor care si-a pastrat pamantul pe care s-a nascut, cu bune si rele; si-a pastrat spiritualitatea ascunsa in cea mai veche scriere din lume.
Asta dovedeste o echipa internationala de arheologi si cercetatori intr-un documentar de exceptie: “Niascharian-Sa Renastem” , cea mai veche scriere din lume, al regizorului si scenaristului Leonardo Tonitza.
Detalii pe site-ul oficial al documentarului: www.niascharian.ro
sihttp://www.barnathmarius.blogspot.ro/2014/03/niascharian-sa-renastem-in-171819.html



Un comentariu:

Stefan spunea...

Inelul de la Seimeni ar putea reprezenta o dovadă a continuităţii utilizării unor semne grafice comune pe o arie extinsa (sud-estul Europei), pe o perioadă de câteva milenii. Aceste semne, incizate pe figurine antropomorfe (feminine mai ales), vase ceramice sau alte obiecte (cum este inelul sigilar) ar putea reprezenta semne sacre, care au legătură cu practicarea diferitelor ritualuri (cultul Marii Zeiţe, cultul fecundităţii, fertilităţii şi alte ritualuri sau practici magico-religioase neolitice), dar şi cu o "scriere" sacră.
https://sites.google.com/site/seimenineoliticsipreneolitic/