duminică, 22 martie 2009

new filmfestival.....la iasi!

Un festival de film se anunta. La Iasi. Nu strica. Chiar foarte bine. Dupa experienta de la Cluj, why not si la Iasi, mai ales ca in oras exista 'fenomenul POLIROM', ce mult si surprinzator de bine a evoluat pentru cartea romanesca'. E de asteptat multe lucruri f well!Din septembrie, Iasul va avea un nou festival de film

Intre 25 septembrie si 3 octombrie, Asociatia Romana de Film Independent – ARFI si Primaria Municipiului Iasi in parteneriat financiar si cultural cu Centrul National al Cinematografiei organizeaza prima editie a IIFF – Festivalul International de Film de la Iasi.

IIFF – Festivalul International de Film de la Iasi va fi un eveniment anual major, despre care organizatorii spun ca va avea "o viziune proaspata, neconventionala, si o atmosfera efervescenta". Presedintele Festivalului este regizorul, scenaristul si producatorul Ciprian Alexandrescu.

Festivalul va fi structurat pe mai multe sectiuni:

1. Competitie
a. Lung metraj
b. Scurt metraj
c. Documentar
d. Animatie
2. Avanpremiere – Filme prezentate in premiera nationala
3. ALT-FEL – Sectiune de filme experimentale, realizate de cineamatori.
4. Made In... – Sectiune in care vor fi prezentate filme din doua tari (in fiecare an Romania si inca o tara invitata).
5. Retro-Spective – Prezentarea unei personalitati din cinema si a filmelor sale
6. CineLABS – Ateliere de regie, imagine si scenaristica incepute cu 3-4 luni inainte de Festival, si care au ca finalitate realizarea a 3 scurt metraje care vor fi prezentate in cadrul Festivalului.
7. MediaDesk
8. CineCORT – Filme in aer liber

In luna aprilie va demara Programul CineFAN, parte integranta a IIFF, care este conceput ca un proiect educational de cultura cinematografica in cadrul Festivalului IIFF, avind o componenta locala si una nationala.

Programul CineFAN doreste sa reobisnuiasca publicul tinar cu filmele romanesti, mesajul lui fiind "Din Dragoste de Cinema". El se vrea o apropiere "prietenoasa" a publicului de filme.

Programul CineFAN este dedicat cineamatorilor, de orice virsta ar fi ei. Obiectivul lui este sa formeze si sa readuca publicul in salile de cinema cu ajutorul unor evenimente care sa gazduiasca atit filme foarte bune cit si invitati cit mai interesanti care sa "explice" pasii nasterii unui film, a unei povesti.

Iubitorii de film, cinefilii din Iasi direct, iar cei din tara indirect – pe internet, se vor intilni cu tinerii regizori romani si vor descoperi magia filmului, dar vor participa si in ateliere de creatie de film, unde vor realiza scurt metraje.

Toate informatiile legate de Programul CineFAN vor fi disponibile la nivel national pe site-urile www.cinefan.ro si www.iasifilmfest.ro .

Un comentariu:

Anonim spunea...

multumim ca ne sustineti