sâmbătă, 29 ianuarie 2011

TARA UNDE TIMPUL DISPARE!

Cu multi ani in urma, in liceu, lecturand si invatand despre teoriile asupra relativitatii timpului a lui Einstein, eram de dreptul entuziasmat afland despre ceea ce se intampla deaspra sau in adara spatili de analiza a propiilor perceptii. Ideea asupra posibilitatilor ingustiri ale timpului si spatiului, in consonata cu geometriile neoecludiene, ma fascina.

Iata cum in contemporanietatea autohtona se poate petrece ceea ce anterior aflasem ca e posibil doar in jurul deplasarilor cu viteza luminii: 300.000 km/sec ?!?

Recentele evenimente, demonsratiile pensionarilor, ne certifica la stiri, declaratii date cu nonsalanta, cm ca anii lui x, y, z, Popescu, 3, 5, 15 s-au dus, volatilizat si asta e, au dispart. Este adevarat ca statul, am aflat de circa cateva saptamani, nu are nici o raspundere si ca ne cazul sa mai bazam pe el si etc. Totusi, chiar asa, sa afli la peste 60 de ani, ca vreo cinci ani, zece sau stiu eu cati din ani de munca s-au dus, au disparut, sa fii obligat tu sa iti cauti hartii ca sa dovedesti tu ca ai muncit si platiit taxe, toate acestea tin de un stat kafkian, cu un simt de responsabilitate mai mic decat al unui oficu de lasare a obiectelor in gara unde poti totusi reclama lucrurile pierdute.

Oameni, care au tras o viata intrega la jug, care au muncit, ca vorba aia in Romania si comunista si post, munca e munca, cu acte si nu, in regula, un travaliu, toti afla astazi, ca nu au existat, ca acei ani s-au evaporat, iar sistemul ultraperfectionsit autohton da reteuri si se gripeaza cand trebuie sa probeze obligatiile statului fata de individ. Individul este obligat sa devina, un Maigret, un propiul Sherlot Holmes, care sa isi descopere si certifice trecutul din neantul autohton.

Romania, pare o tara, pusa sa ii puna la zid pe cei ‘old’, in care dreturile individului sunt propozitii gratuite, exercitii lexicale dintr-o carte care poate se chema CONSTITUTIE! Nu e bine sa te joci nici cu paine altora, daramite cu viata lor, iar ani-munca-taxati ai fiecaruia ar trebui sa fie intangibili.

Pana una constatam ca timpul zboara, dispare, se volatizeaza, devine abstract-virtula-banal.

Sa fi atenti sa nu disparem si noi ca spatiu-loc-dimensiune…..

2 comentarii:

radiowhisper.com spunea...

Buna Ziua!
Eu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper - un radio antimanele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poţi să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.
Ne-ar face plăcere să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
M-am gândit aşadar să vin cu o propunere:
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piese necenzurate. Avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că poate ai vrea sa ni te alături şi să colaborăm (binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place). Dorim de asemenea să îţi acordăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultatorilor noştri.
Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul asculta.whisper sau un e-mail, tot la asculta.whisper@yahoo.com, pentru a discuta mai multe.

www.radiowhisper.com
Multumesc,
Cu stimă Vlad!

marius th barna spunea...

Merci de remarci.
Daca imi dati un link vi-l pozitionez.
marius