marți, 29 iunie 2010

SE TAIE SI SE IA!

Cei care ne conduc au o obstinatie a executiilor financiare. Intr-o perioada dificila, singurele solutii sunt: A SE TAIA si A SE LUA!

In continuarea planului 25 si 15, am auzit in ultimele saptamani de o multime de masuri disperate si nefericite.

Impozitarea dobanzilor bancare, desi ele provin din niste venituri deja impozitate, impozitarea suplimentara a alocatiilor pentru copii, impozitarea suplimetara a drepturilor de autor, desi sunt o categorie a unor cetateni cu un statul mai 'fragil' si, mai ales, inconstant in practicarea profesiei, iar impozitarea cu sume care asigura venituri la pensionarea, desi precum se vede statul nu le certifica, are nevoie si de acordul persoanei in cauza.

E vadit o disperare a impozitarilor, o blocare a oricarei inspiratii pe o alat directie a guvernantilor.

Recent masura de impozitare cu 15% a pensiilor a cazut la Curtea Constitutionala. O zi dificila. La finalui ei, ca sa ii mai streseze pe pensionari, dl ministru Vladescu visa alte modalitati de corectiei a pensiilor. I-am vazut cateva interventii. Nici un gand fata de de cei multi, care trecusera printr-o zi in care, dupa cum auzisem, ii apucasera pe multi disperarea, aprinsera candele, iar unii isi propuneau sa incheie lucrurile cu un pumn de somnifere.

Cei care ne conduc nu gandeau decat alte forme de A SE TAIA si A SE LUA!

Dezolant. A sosit apoi cresterea TVA la 24%. Vor fi scumpiri. Inflatia nu numai ca bate la usa, intra si pe geam. Ce conteaza ca americanii ne sfatuiesc sa relansam economia. Nu doar prin CUT! Ma tot intreb cine ar trebui sa stie cum sa o faca? Poate ca in afara de sosele si drumuri, prin care bani nu curg, ci o iau la vale ca la avalansa, ar trebui sa stim sa mai facem si altceva. Ma tot mir de ce statul nu isi propune sa demareze sau sa faciliteze niste fabrici de IT, niste ferme care produc produse ecologice sau alte chestii de mare cautare sau care se vand. Sau poate habar nu avem noi?

Mi-e teama ca vor veni vremuri mai aspre si nici vorba de vreo inspiratie care sa insenizeze zilele. Deocamdata, SE TAIE SI SE IA!

Niciun comentariu: