luni, 21 noiembrie 2011

MODA,fotografii, expo&sound, carti la MTR!






24 – 29 noiembrie 2011, Sala Acvariu
TRADITIE IN MODA - SIMÓ JÚLIA

Camasi cusute cu fire, fuste crete, veste de postav decorate cu panglici... toate lucrate de Simó Júlia vor fi aratate si admirate in expozitia Traditie in moda, deschisa in perioada 24 – 29 noiembrie 2011, la Sala Acvariu.
Atelierul de creatie Casa Rustika a fost infiintat de Simó Júlia in anul 1993 in satul Ilieni, din judetul Covasna.
In atelierul sau, artistul realizeaza, din materiale naturale, porturi si vestimentatie nobiliara, burgheza si taraneasca pentru folosinta zilnica. Totodata sunt confectionate porturi traditionale din Transilvania si decoratiuni interioare (fete de masa, perdele, cuverturi de pat, covoare si presuri).
Expozitia este o ocazie unica de prezentare a modei in traditie, implicit bogatia si varietatea porturilor traditionale romanesti ca sursa de inspiratie.
Creatoarea crede ca poate sa ofere tuturor celor care se intereseaza de cultura populara, o vestimentatie adecvata, moderna, dar si traditionala, pentru evenimente deosebite, dar si pentru toate zilele.
Produsele sale au fost si sunt prezentate in cadrul targurilor si expozitiilor din Romania, Ungaria, Slovacia, Serbia, Austria si Elvetia.

Pana pe 29 noiembrie 2011, Sala Irina Nicolau
Japonia renaste dupa dezastru, expozitie foto-documentara
Selectia de fata cuprinde imagini provenite din arhiva Ministerului Apararii din Japonia, a Universitatii Fukushima, a ziarului Fukushima Minpo si a editurii KK Best Sellers.
Expozitia face parte din seria de manifestari culturale "Luna Japoniei" care se desfasoara pe tot parcursul lunii noiembrie in Bucuresti.



Pana pe 5 februarie 2012, Sala Oaspeti
Pe aripile timpului, Sound exhibition
Expozitia este realizata in parteneriat cu Muzeul de Etnografie din Geneva si cu Ambasada Confederatiei Elvetiene in Romania.

23 - 27 noiembrie, Pavilionul Central Romexpo din Bucuresti
GAUDEAMUS - Carte de invatatura, editia a 18-a

Targul International GAUDEAMUS Carte de Invatatura, editia a 18-a, se va desfasura de miercuri 23 noiembrie, pana duminica, 27 noiembrie 2011, in Pavilionul Central Romexpo.
Editura MARTOR a Muzeului National al Taranului Roman va fi prezenta si in acest an la Gaudeamus, la standul 361, unde toti prietenii muzeului sunt asteptati cu publicatii noi, pe gustul lor. Cele mai proaspete titluri:
Memorie activa. Omagiu lui Constantin Brailoiu
Oale si ulcele
Portret/Atelier. Corina Petculescu
Revista Martor, Nr. 16 – Towardsan anthropology of success / Pour une anthropologie de la réussite

De aveti drum la Targul de Carte saptamana viitoare, va poftim la standul MTR unde veti gasi carti cu vino-ncoace!

Niciun comentariu: