luni, 14 februarie 2011

VULCANESCU - NOICA



Conferintele „Mircea Vulcanescu”
Muzeul National al Taranului Roman


Joi, 17 februarie, de la ora 18:00, la Clubul Taranului, la a doua conferinta din seria de conferinte „Mircea Vulcanescu”, scriitorul si traducatorul Sorin Lavric va dezbate tema Vucanescu si Noica. Intre Cuvant si concept.

Sorin Lavric este doctor in filozofie cu o teza despre opera lui Constantin Noica si este, de asemenea, autorul volumului Noica si Miscarea Legionara, premiat de Academia Romana. Detine o rubrica permanenta la Romania Literara.

Conferintele „Mircea Vulcanescu” au menirea sa constituie la MTR un spatiu al dialogului intelectual centrat pe teme ale stiintelor socio-umane, cu deosebire orientat spre tematica raportului intre traditie si modernitate in istoria si devenirea culturii si civilizatiei romanesti a secolului XX si a inceputului de secol XXI. De asemenea, dialogul intre cultura si religie va fi privilegiat ca tema de reflectie si dezbatere.






Moderatorul conferintelor va fi Mihai Gheorghiu, cercetator MTR.

Mai multe informatii gasiti pe www.muzeultaranuluiroman.ro


Partener: Clubul Taranului
Parteneri media: 24-Fun, Radio Romania Actualitati, Radio Romania Cultural, Port.ro, Hot News, webpr.ro, LiterNet, Observator cultural, Cultura, Lacasuri Ortodoxe, onlinegallery.ro, modernism.ro, ArtClue, www.comunicatedepresa.ro.

Niciun comentariu: