marți, 26 noiembrie 2013

HOOPER la BIEFF 2013

hoo Mail

Press ? for keyboard shortcuts.

Picturile celebrului Edward Hopper prind viață în filmul-eveniment SHIRLEY – VISIONS OF RE

Bucharest International Experimental Film Festival BIEFF
To Me
Today at 7:03 AM
Picturile celebrului Edward Hopper prind viață în filmul-eveniment SHIRLEY – VISIONS OF REALITY la BIEFF 2013
BIEFF 2013
Picturile celebrului Edward Hopper prind viață în filmul-eveniment SHIRLEY – VISIONS OF REALITY la BIEFF 2013


Gala de închidere BIEFF aduce în premieră în România cel mai recent film al celebrului artist vizual austriac GUSTAV DEUTSCH, SHIRLEY – VISIONS OF REALITY. Proiecția-eveniment va avea loc în prezența regizorului la Cinema Studio, duminică, 15 decembrie, și este posibilă grație sprijinului generos oferit de Forumul Cultural Austriac.

O încântare atât pentru cinefili, cât și pentru iubitorii artelor plastice, filmul a avut premiera internațională la Berlinale 2013, fiind considerat o realizare cinematografică unică, un dialog fascinant atât între pictură și cinema, cât și între istoria individuală și cea politică. Un omagiu adus iconicului pictor american Edward Hopper, filmul dă viață, prin mijloace cinematografice, unei serii de 13 tablouri ale acestuia, pentru a spune povestea unei femei ale cărei gânduri, emoții și reflecții ne fac să observăm o eră din istoria Americii. Prin seria de tableaux vivants ce recreează cu măiestrie universul vizual al lui Hopper, DEUTSCH pune în lumină inerentele calități cinematografice și narative ale picturilor artistului american. (TRAILER)

După prezentarea la Berlinale, filmul s-a bucurat de o impresionantă carieră în circuitul festivalier internațional, fiind proiectat în festivaluri și muzee prestigioase din întreaga lume, precum Karlovy Vary 2013, Melbourne 2013 sau Viennale 2013, fiind de asemenea extrem de apreciat de presa de specialitate.
 

Potrivit The Hollywood Reporter: „artistul experimental GUSTAV DEUTSCH obține un succes remarcabil în reproducerea pe film a 13 dintre cele mai renumite lucrări ale pictorului american Edward Hopper, printr-o meticuloasă scenografie concepută de el însuși și un ecleraj superb semnat de directorul de imagine Jerzy Palacz. (...) O reconstrucție cinematografică de imagini și stări pentru cunoscătorii lui Hopper, filmul plasează într-un mod controversat opera artistului realist american într-un context social, politic și cultural“. (Deborah Young)

Filmul urmărește povestea vieții lui Shirley, „o femeie care trăiește în America anilor 1930, ’40, ’50 și a începutului anilor ’60. O femeie care nu acceptă realitatea Marii Crize Economice, a celui De-al Doilea Război Mondial, a epocii McCarthy, a conflictelor rasiale și a campaniilor pentru câștigarea drepturilor civile ca fiind una dată, ci mai degrabă ca fiind una generată și ajustabilă. O femeie a cărei muncă de actriță a familiarizat-o cu mizanscenarea realității, cu chestionarea și modelarea ei; o actriță al cărei scop și viitor nu sunt succesul solo sau statutul de star, ci care luptă, ca parte dintr-un colectiv, ca teatrul să aibă un impact social. O femeie care nu se poate să se identifice cu modelul tradițional de soție și care totuși își dorește să aibă un partener de viață“. (GUSTAV DEUTSCH)
 

GUSTAV DEUTSCH este unul dintre cele mai proeminente nume ale avangardei contemporane austriece și unul dintre cei mai importanți regizori de pe scena internațională a cinema-ului experimental. Remix-urile sale extrem de ludice și adesea amuzante ale istoriei cinema-ului reflectă căutarea unei „înțelegeri senzuale” a limbajului filmic și a modurilor în care cinema-ul, istoria și viețile individuale se întrepătrund.

Membru al grupului internațional de artiști Der Blaue Kompressor – Floating & Stomping Company (DBK) și director artistic al Academiei Aegina din Atena, DEUTSCH a fost apreciat de-a lungul timpului la nivel internațional pentru filme precum FILM IST. A GIRL & A GUN (Mențiune de Onoare – Viennale 2009),
FILM IST (7-12) (Premiul pentru Cel mai Bun Montaj – Festivalul Internațional de Film Experimental Ann Arbor 2003), FILM IST (1-6) (Marele Premiu – Ann Arbor 2000) sau pentru TASCHENKINO și FILM IST MEHR ALS (premiate la Viennale 1996).

Cea de-a 4-a ediție a Festivalului Internațional de Film Experimental București BIEFF va avea loc în perioada 11-15 decembrie 2013, la Cinema Studio și Cinema Elvira Popescu, și este susţinută de Centrul Național al Cinematografiei, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică, Universitatea Națională de Arte, Le Fresnoy – Studio National des Arts Contemporains, UCIN, British Council, Ambasada Regatului Țărilor de Jos, Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est al Fundației Konrad Adenauer, Forumul Cultural Austriac, Institutul Cultural Român, Institutul Francez, Goethe-Institut, JTI, Dacia, Jameson. 
Urmăriți BIEFF pe FacebookTwitterYouTubeVimeoMubiTumblr.
BIEFF
Festivalul Internațional de Film Experimental București
11-15 decembrie 2013
Cinema Studio / Cinema Elvira Popescu
Departament PR
pr@bieff.ro
press@bieff.ro
www.bieff.ro







This email was sent to barna_marius@yahoo.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Bucharest International Experimental Film Festival BIEFF · Galeria UNAgaleria, Strada General Budisteanu nr. 10, Sector 1 · Bucharest 011226 · Romania

Email Marketing Powered by MailChimp

miercuri, 13 noiembrie 2013

DE CE MAINE E MAI RAU DECAT AZI IN ROMANIA!











ROMANIA, o tara in care maine merge mai prost decat azi! Pur si simplu. Postez si eu pe blog o petitie on line; o puteti accesa, lectura, verifica si  in ce fel merg lucrurile de 'mai bine' in Romania
.....
VĂ ROG SĂ CITIŢI PETIŢIA DE LA ADRESA http://www.petitieonline.com/sustineti_cinematografia_romana ŞI DACĂ VEŢI CREDE DE CUVIINŢĂ, SĂ O SEMNAŢI !
NU VREAU SĂ FOLOSESC CUVINTE MARI, DAR SEMNĂTURA DUMNEAVOASTRĂ CHIAR POATE SALVA CINEMATOGRAFIA ROMÂNĂ !
VĂ MULŢUMESC

joi, 7 noiembrie 2013

CUTIA CU MAIMUTE de Rasvan Popescu

'CUTIA CU MAIMUTE', de Rasvan Popescu. Un jurnal, viu, incitant, extrem de oral care se citeste cu usurinta. O Romanie contemporana, ceea din 2010-2013, care ai auzit-o zilnic la stiri, in talkshoh-uri, plina de politicieni, care isi traieste existenta cu o isterie frenetica, care nu sufera osteneala si nu are limite.

Autorul incerca sa se detaseze de toate aceste cotidiene, fie in scris, fie la tara, la Filipesti, unde descopera o alta existenta  cu un alt bioritm. Dar viata nu te lasa, ea vine cu boli, cu analize care nu mai merg, cu timpul care se pulverizeaza in asa fel incat nu iti ramane timp aproape de nimic. Te pierzi, aluneci, iti scapa printre degete si harul, asa cum curge nisipul din clepsidra.

Romania reflectata  este de o energie dezarmnata, personajele nu au mama si tata, nu pregeta nimic in scopul clipei imediate, totul fara scrupule, stupefiant in disproportia dintre miza, scop si calea sau metoda.

Sansa de a scrie cateva scenarii cu verva si indubitabil talent, devin un suport pentru autor care intuieste extrem de extrem de clar conditia individului in contemporanietate. Te pierzi, cazi, e zadarnicie, chiar si clipele familiei par dramuite. Umor, nerv, multa vivacitate, un text in Rasvan Poescu isi pastreaza mana care uite inca nu a obosit.

Am avut o placerea de a lucra cu Rasvan Popescu, el fiind scenaristul filmului 'Razboi in bucatrie'. I-am remarcat si atunci forta scriituri, iar apoi capacitatea de a descoperi un subiect cu o idee puternica si mai ales a se focusa pe el.

http://barnathmarius.blogspot.ro/2008/03/note-de-lucrula-razboi-in-bucatariedupa.html