joi, 7 noiembrie 2013

CUTIA CU MAIMUTE de Rasvan Popescu

'CUTIA CU MAIMUTE', de Rasvan Popescu. Un jurnal, viu, incitant, extrem de oral care se citeste cu usurinta. O Romanie contemporana, ceea din 2010-2013, care ai auzit-o zilnic la stiri, in talkshoh-uri, plina de politicieni, care isi traieste existenta cu o isterie frenetica, care nu sufera osteneala si nu are limite.

Autorul incerca sa se detaseze de toate aceste cotidiene, fie in scris, fie la tara, la Filipesti, unde descopera o alta existenta  cu un alt bioritm. Dar viata nu te lasa, ea vine cu boli, cu analize care nu mai merg, cu timpul care se pulverizeaza in asa fel incat nu iti ramane timp aproape de nimic. Te pierzi, aluneci, iti scapa printre degete si harul, asa cum curge nisipul din clepsidra.

Romania reflectata  este de o energie dezarmnata, personajele nu au mama si tata, nu pregeta nimic in scopul clipei imediate, totul fara scrupule, stupefiant in disproportia dintre miza, scop si calea sau metoda.

Sansa de a scrie cateva scenarii cu verva si indubitabil talent, devin un suport pentru autor care intuieste extrem de extrem de clar conditia individului in contemporanietate. Te pierzi, cazi, e zadarnicie, chiar si clipele familiei par dramuite. Umor, nerv, multa vivacitate, un text in Rasvan Poescu isi pastreaza mana care uite inca nu a obosit.

Am avut o placerea de a lucra cu Rasvan Popescu, el fiind scenaristul filmului 'Razboi in bucatrie'. I-am remarcat si atunci forta scriituri, iar apoi capacitatea de a descoperi un subiect cu o idee puternica si mai ales a se focusa pe el.

http://barnathmarius.blogspot.ro/2008/03/note-de-lucrula-razboi-in-bucatariedupa.html




Niciun comentariu: