luni, 29 noiembrie 2010
FATA IN FATA....LA IASI......29.11.2010
Luni 29 noiembrie – Seara Marius Th. Barna
Faţă în faţă, 1998, durata 90 min., produs de Fundaţia Artis, Ro Film, ficţiune, lung metraj de debut, cu Maia Morgenstern, Şerban Ionescu, Mircea Diaconu, Horaţiu Mălăiele. Prezentat la Montreal, Los Angeles, Stockholm, Alexandria, Cottbus.
O scriitoare protestatară, glorie a disidenţei, află că soţul ei a fost timp de 20 de ani informator al Securităţii. Presa şi Televiziunea fac din poveste capul de afiş al zilei. În 24 de ore infernale, soţii îşi reevaluează viaţa pentru a decide cum şi dacă mai pot continua.
Regizor, scenarist, producător. S-a născut la Oradea în 1960, a absolvit UNATC în 1995.
Filmografie selectivă:
1995 - Mail Life, scurt-metraj de ficţiune, selectat la Clermond-Ferfand, Londra, Rio de Janiero, Kiev, premii la Edinghburg, Montreal, Sankt Petersburgh.
2001 - Război în bucătărie, lung metraj de ficţiune, după un scenariu de Răzvan Popescu. Cu: Imola Kezdi, Ovidiu Niculescu, Gheorghe Dinică.
2004 - Sindromul Timişoara, lung metraj de ficţiune, cu Ioana Macarie şi Christine Boison. La peste 9 ani de la sângeroasele evenimente de la Timişoara din decembrie '89, Christine Saubert (Christine Boison), directoarea agenţiei pariziene de presă GIP, primeşte o vizită surprinzătoare, care o va reîntoarce într-un coşmar pe care îl credea uitat...
2004-2007 - serial documentar: Istoria petrolului din România (11 episoade a 24 min).
2008 – Dincolo de America - lung metraj de ficţiune, cu Daniela Nane. O scriitoare anticomunistă, care lucrează ca profesoară în România anilor ’50, este prinsă într-un joc dublu, extrem de periculos. Pe de o parte, o dragoste fictivă care o protejează de Securitate, pe de altă parte o dragoste adevărată descoperită poate unde se aştepta mai puţin. O poveste care ne spune că preţul plătit pentru dragoste şi libertate poate fi câteodată foarte mare, chiar cât viaţa însăşi…
2009 – Casanova, identitate feminină – lung metraj de ficţiune, cu Maria Dinulescu, Mimi Branescu. O tânără, Ioana, apare într-un spot publicitar pentru adolescenţi şi îşi scandalizează familia datorită conţinutului erotic al spotului. Ea pleacă de acasă şi încearcă să ia viaţa pe cont propiu. Ioana realizează că a devenit o mică vedetă, statut care îi aduce şi avantaje, dar o pune şi în situaţii neconvenabile; traversează diferite medii, îşi schimbă prietenii. Ea încercă să îşi găsească propria identitate într-o societate contemporană extrem de agitată.
2009 – Utopia impusă - un documentar video despre comunism, 90 de minute. Un glosar video al perioadei comuniste: carnetul de partid, cravata de pioner, ideologia, frica de securitate, sexul şi anticoncepţionalele, coada şi omul nou. 7 termeni definitorii despre perioada comunistă. După un scenariu de Lucian Dan Teodorovici, cu Mircea Diaconu, el însuşi într-o ipostaza inedită de prezentator şi comentator, cu diferiţi intervievaţi: Stejărel Olaru, Marius Oprea, Mihaela Miroiu, Doina Jela, Ion Bogdan Lefter, Cristian Pârvulescu, Răsvan Popescu, Dan Bittman, Ioan Ghury Pascu, Pavel Susara, Vlad Ciobanu şi alţii care au străbătut epoca. Multe imagini de arhivă, diferite reconstituiri. Fotografii de epocă de Florin Andreescu. 90 de minute de film documentar curat. “Un documentar pe care l-am realizat pe parcursul mai multor ani. Îndrăznesc să cred că va rămâne şi va merita a fi văzut mulţi ani.” (Marius Th. Barna)
Ana şi Mojo vă urează vizionare plăcută!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu