luni, 15 noiembrie 2010

15 nov 2010........seara la IASI........

Razboi in bucatarie, de la Iasi, citire...

Cafeneaua Cinematografica a debutat luna aceasta cu Marius Th. Barna. Se pare ca productille regizorului sunt pe placul cinefililor ieseni, dovada in acest sens fiind faptul ca producatorul revine la Mojo.

Daca pe 1 noiembrie am avut posibilitatea sa urmarim un scurt metraj (Mail Life) si un documentar (Colonia Penitenciara), pe 15 noiembrie, organizatorii ne rasfata cu un lung metraj.

"Razboi in bucatarie" este o pelicula realizata in anul 2001, cu o durata de 81 de minute, la care au lucrat actori prestigiosi, printre care regretatul Gheorghe Dinica. Alaturi de una din cele mai apreciate personalitati ale industriei cinematografice romanesti, a urcat pe scena Imola Kezdi si Ovidiu Niculescu.
Regia este semnata de Marius TH Barn,a scenariu de Razvan Popescu, jurnalist si (pe alocuri) om de televiziune.

Declaratia urmatoare ii apartine lui Marius Th. Barna si reprezinta, daca vreti, o garantie valoroasa a filmului, pe care va sfatuiesc sa nu il ratati:
"O poveste de dragoste pe un fundal de adversitate etnica, o poveste cu personaje putine, dificil de filmat, cu o distributie decisiva pentru care am calatorit de mai multe ori pe ruta: Cluj, Oradea, Tg. Mures, astfel descoperind-o pe Imola Kezdi, o poveste care trebuia sa fie filmata vara si natural ca s-a intamplat sa fie iarna, care mi-a oferit posibilitatea de a lucra cu "marele si notabilul" Gheorghe Dinica, un film realizat in conditii pure - adevarate -tipic de fruste de Europa de Est..."

Informatiile organizatorice raman aceleasi: ora 20.00, Mojo Bar.

Vizionare placuta!

Articol scris de Oana Filip

Niciun comentariu: